7η Αναβίωση Αρβανίτικου Γάμου Καλάμου

 

Τον Αρβανίτικο Γάμο αναβίωσε για 7η χρονιά στην πλατεία Καλάμου, την Κυριακή 24 Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάμου και ο Αρβανίτικος Σύλλογος  Καλάμου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε. Καλάμου και το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ωρωπού.

Ο Κώστας και η Φωτούλα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τηρώντας όλα τα έθιμα των προγόνων τους, ξεπερνώντας ακόμη και τα εμπόδια των συνοικεσίων αλλά και τις προστριβές για την προίκα της νύφης μεταξύ των συμπεθέρων.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Κ. Δέδες απεύθυναν το χαιρετισμό τους και συνεχάρησαν όλους όσους συμμετείχαν στην 7η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου Καλάμου.

Μετά το γάμο μοιράστηκε το υπέροχο παραδοσιακό γαμήλιο ψωμί. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν άφθονο κρασί και την υπέροχη μακαρονάδα που συνοδεύτηκε από κοκκινιστό μοσχάρι, πατροπαράδοτο έθιμο των Αρβανιτών. Το γλέντι στο γάμο άναψε με τον τραγουδιστή κ. Σπ. Μπρέμπο και την ορχήστρα του.

Βεβαίως η ηλιόλουστη μέρα ευνόησε την προσέλευση πολλών επισκεπτών, οι οποίοι αποζημιώθηκαν από τις εξαιρετικές ερμηνείες των συντελεστών της παράστασης που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να ξεπεράσουν  κάθε προσδοκία σκορπώντας ικανοποίηση και άφθονο γέλιο.

Το παρόν έδωσαν  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βλάχος, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στ. Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Βελτανιώτης, και Κ. Δέδες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, ο Πρόεδρος της  Τ.Κ. Καλάμου κ. Δ. Χορμοβίτης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Μαντάς (και Πρόεδρος της Β/μιας Σχολικής Επιτροπής), ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Αν. Θεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Διονύσης Καμπιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υποψήφιοι όλων των παρατάξεων.