Την έναρξη της φθινοπωρινής λειτουργίας του πραγματοποίησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καπανδριτίου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, σε μια λαμπρή εκδήλωση, στον ανακαινισμένο ιδιόκτητο κτίριο που κατασκευάστηκε το 1950.
Η άδεια ανακαίνισης του κτιρίου είναι χορηγία του Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού και Μηχανικού Φώτη Χρυσούλα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια του τυποποιητηρίου ελαιολάδου το οποίο δώρισε στο συνεταιρισμό ο εφοπλιστής και Επίτιμος Δημότης Ωρωπού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Για τον τρόπο λειτουργίας του τυποποιητηρίου μίλησε ο κ. Χατζηγιάννης της εταιρίας Τυποποιητικών Συστημάτων.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από την πρόεδρο του συνεταιρισμού Αργυρώ Ντάση, η οποία ευχαρίστησε όσους παρέστησαν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρειας Αττικής Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Μπέκας μίλησε με θέμα «Τα Αγροτικά Συνεταιριστικά Σχήματα και η σημασία τους» στην σύγχρονη αγροτική οικονομία.

Ακολούθως η Πρόεδρος της ΕΘΕΚΑΠ Λυδία Βατσέλα αναφέρθηκε στο ρόλο του εθελοντισμού αλλά και στην σημασία της συνεταιριστικής προσπάθειας που γίνεται στην περιοχή για την προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Ο γλύπτης Νίκος Μπένος Πάλμερ παρουσίασε την αναδρομική έκθεσή του με έργα από μάρμαρο.

Τέλος ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του «Η επανάσταση στην Ιστορία της Αττικής και η Απελευθέρωση της Αθήνας» που αναφέρεται στο 1821.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τις χορευτικές ομάδες «Χοροπατήματα» και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καπανδριτίου αλλά και με την παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Ωρωπού Θ. Ρούσσης και Γ. Οικονομάκος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φώτης Χρυσούλας και Βασίλης Μπιλίρης, καθώς και οι Κωνσταντίνος Λίτσας, Δημήτρης Βελτανιώτης, Γιώργος Μαντάς, Γιώργος Πούλος, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Καπανδριτίου Μαρία Ντάση και Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου Γ. Καραμέρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος, ο Πρόεδρος της ΟΣΩ Γ. Παναγόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΟΣΩ Γ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι αγροτικών σωματείων, μέλη του συλλόγου και πλήθος κόσμου.



