Για την πολίτικη Βασιλόπιτα
-
3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
4 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
-
250 γρ. μαλακό βούτυρο
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
7 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
-
1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
-
2 βανίλιες
-
1/3 φλ. κονιάκ
-
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη μαστίχα, το ξύσμα και το κονιάκ.
Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Βάζουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τη στους 170°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη πολίτικη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή τη διακοσμούμε.