Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, έκοψε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η Ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια των 29 χρόνων λειτουργίας της.
Ένα έργο το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την ίδια ένταση δράσης και αγωνιστική, παρεμβατική, διάθεση, καθώς είναι ακόμα περισσότερο επιτακτική τώρα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Γ. Παναγόπουλος στην ομιλία του ευχήθηκε ειρήνη στον πλανήτη με την ελπίδα να τελειώσουν γρήγορα οι πόλεμοι και η αιματοχυσία χιλιάδων αμάχων.
Στη συνέχεια ευχήθηκε στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε ένα Στρατηγικό Αναπτυξιακό Έργο ανασυγκρότησης του Δήμου, ώστε ο Ωρωπός να καταστεί ελκυστικός για νέους οικιστές αλλά και για την παραμονή των κατοίκων του στον τόπο τους. Ζήτησε ουσιαστικά έργα και μεταρρυθμίσεις στις Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες, όπως είπε, υπολειτουργούν.
Ακολούθως αναφέρθηκε στη ρύπανση του Ασωπού και την κατασκευή του ΧΥΤΒΑ στη περιοχή του Σχηματαρίου – Τανάγρας και τις επιπτώσεις που θα έχει για την ευρύτερη περιοχή, καθώς όλα γίνονται άναρχα και θα συγκεντρωθούν εκεί το σύνολο των επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων όλης της επικράτειας.
Επεσήμανε δε ότι η ΟΣΩ θα ζητήσει συνάντηση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να θέσει και πάλι το πρόβλημα του Ασωπού στην περιβαλλοντική ατζέντα της χώρας, καθώς δεν προτίθεται να ανεχθεί περισσότερη επιβάρυνση της Κοιλάδας του Ασωπού από επικίνδυνα τοξικά απόβλητα που πρόκειται να φέρουν στην περιοχή.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, αναφέρθηκε κι αυτός στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής από την άναρχη λειτουργία των βιομηχανιών στον όμορο δήμο Τανάγρας και τη δημιουργία του ΧΥΤΒΑ. Εστίασε όμως την προσοχή του και στον κίνδυνο του Ευβοϊκού από την τεράστια συσσώρευση μικροπλαστικών οργανισμών σε αυτόν, που σταδιακά μολύνουν τις ακτές των Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.
Στο ίδιο μήκος κλίματος και η τοποθέτηση της Βουλεύτριας της Πλεύσης Ελευθερίας στην Ανατολική Αττική κας Ελένης Καραγεωργοπούλου η οποία τόνισε ότι το κόμμα της με Ερωτήσεις στη Βουλή έφερε το θέμα του Ασωπού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωτηρία της περιοχή.
Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού Άγγελος Χατζηιωάννου, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά τόνισε ότι η επανεκλογή του συνδυασμού του Γ. Γασημάκη ήταν αναγκαία για να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου και επικεφαλής του συνδυασμού «Προοπτική για τον Ωρωπό» Δημήτρης Κιούσης με τη σειρά του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και τόνισε ότι η παράταξη του θα δώσει μάχες για την προάσπιση των συμφερόντων πολιτών. Θα πει ναι εκεί όπου οι αποφάσεις για είναι σωστές, αλλά θα ασκήσει και σκληρή αντιπολίτευσης εκεί όπου θα θίγονται τα συμφέροντα των πολλών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομίδης και Καλάμου Παναγιώτης Πέππας, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκουτσίου Άννα Οικονομάκου, Μαρκοπούλου Γιάννης Μίχας, Μαλακάσας Σταμάτης Κόης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Ντόστης, Κωνσταντίνος Λίτσας, Γιώργος Στεφανουδάκης, Βασίλης Μπέλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βελτανιώτης, η πρώην Βουλευτής Ιωάννα Στεργίου, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου, η εκπρόσωπος Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ Ωρωπού του ΠΑΣΟΚ Λούσυ Πέππα, πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.