Κατάληψη στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού κάνει αυτή την ώρα η Δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τον κατάπλου του αρματαγωγού, το οποίο μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στη Μαλακάσα. Το αρματαγωγό πρόκειται να φτάσει τις επόμενες ώρες, αποβιβάζοντας τους μετανάστες, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στη νέα κλειστού τύπου δομή που κατασκευάζεται στη Μαλακάσα.
Αυτή τη στιγμή πολλά απορριμματοφόρα, λεωφορεία πυροσβεστικά και βαριά οχήματα του Δήμου έχουν κλείσει το λιμάνι. Ενώ, συνεχώς, καταφθάνουν και άλλα από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού.
Παρών στη διαμαρτυρία είναι ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλακάσας κ. Κ. Λίτσας, Αυλώνα κ. Ν. Δημητρίου, Ωρωπίων κ. Αν. Γαζβινιάν, Δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.
Όπως μας δήλωσαν, πριν από λίγο, στην «Άποψη τώρα», θα περιμένουν εκεί όσες ώρες κι αν χρειαστεί, για να αποτρέψουν την κάθοδο των παράνομων μεταναστών και την εγκατάστασή τους στην Μαλακάσα.
Η ώρα κατάπλου του αρματαγωγού του στρατού δεν είναι ακόμα ακριβής, αλλά εικάζεται ότι στο λιμάνι της Σκάλας θα φτάσει περίπου, αύριο, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανοιχτή παραμένει η αποβάθρα για την ομαλή κίνηση της πορθμειακής γραμμής Σκάλας Ωρωπού-Ερέτριας, καθώς, σήμερα, υπάρχει μεγάλη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, μέχρι χθες το μεσημέρι. στο στρατόπεδο «Γερακίνη» στη Μαλακάσα, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την περίφραξη του χώρου της νέας δομής, ούτε είχαν τοποθετηθεί σκηνές και τουαλέτες. Παρά ταύτα η μεταγωγή τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Ν. Μηταράκης, θα γίνει κανονικά, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
Διαβάστε σχετικά:
Κατέφθασαν και εγκαταστάθηκαν οι παράνομοι μετανάστες στο Κλειστό Hot Spot στη Μαλακάσα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι Σκάλας Ωρωπού για τους παράνομους μετανάστες



Comments are closed.