Άναψαν τα αίματα και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, χθες 2 Δεκεμβρίου, κατά την πρώτη, μετά από σχεδόν εκατό μέρες και απουσίες, συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου.
Συγκεκριμένα μέλη, καθώς και ο Αντιδήμαρχος-«Χαλκουτσάρχης», ετσιθελικά και κατά παράβαση του νόμου, θέλουν να διοικήσουν ερήμην του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου. Αρνούνται να χωνέψουν ότι Πρόεδρος της Κοινότητας είναι ο κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, παρά το γεγονός ότι τον επέλεξαν με την ψήφο τους οι πολίτες.
Χθες κατά τη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά και διάφορα ευτράπελα που δεν συνάδουν με την όποια δημοκρατική διοίκηση της Κοινότητας. Κατά «πραξικοπηματικό» τρόπο, επιχείρησαν να ορίσουν, κατά παράβαση του νόμου, το δικό τους «εκλεκτό» για Αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, όταν ρητά αναφέρεται ότι ορίζεται από τον Πρόεδρο και μόνο. Έτσι Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Αθ. Κακαζάνης για τα επόμενα δύο χρόνια.
Άλλη “καινοτομία” για τον πλήρη έλεγχο της Κοινότητας και την φίμωση του Προέδρου, είναι ότι ζητήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιθαδιώτη ζητήθηκε να κλείσει τη σελίδα της Κοινότητας Χαλκουτσίου στο facebook, όπου ενημερώνει τους πολίτες για το τι συμβαίνει, για να ανοιχτεί καινούρια την οποία δεν θα διαχειρίζεται εκείνος.
Παράλληλα με όλα όσα συνέβησαν στο χθεσινό συμβούλιο, τα συγκεκριμένα πρόσωπα έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκουτσίου και χωρίς καμία συνεννόηση μαζί σου, αποφάσισαν να προχωρήσουν στο στολισμό της Κοινότητας και στην οργάνωση των τοπικών γιορτών για τα Χριστούγεννα.
Κύριε Δήμαρχε, φημίζεστε για τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες και το αναφέρουμε αυτό με κάθε ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Πως είναι δυνατόν να δέχεστε τέτοιες συμπεριφορές; Ένα ολόκληρο χωριό λειτουργεί μοναρχικά αγνοώντας και απαξιώνοντας το θεσμό του Πρόεδρο, παραπαίει και βρίσκεται σε διχασμό. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Επιτέλους μάζεψέ τους. Σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Μόνο εσείς κύριε Δήμαρχε μπορείτε τη φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται στο Χαλκούτσι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

