ΕΚΤΑΚΤΟ:Έληξε η κατάληψη του ΕΠΑΛ Μαρκόπουλου Ωρωπού

Έληξε, σήμερα, το πρωί, η κατάληψη του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου στον Ωρωπό,  από τους μαθητές οι οποίοι επέστρεψαν κανονικά στα μαθήματά τους.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Μαντά, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΒΑ Αττικής, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να βρεθεί λύση.

Μια λύση για την οποία έπρεπε να γίνει εξαντλητική συζήτηση ώστε  να δοθούν εξηγήσεις και να λυθούν παρεξηγήσεις από όλες τις  πλευρές  για να συμφωνήσουν τελικά ότι πρέπει να υπάρξει σύμπλευση, κατανόηση και αμοιβαίος σεβασμός καθηγητών και μαθητών για να λειτουργήσει το σχολείο.

Η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ υποστήριξε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η ομαλή λειτουργία του σχολείου προ όφελος των μαθητών με βάσει τις υποχρεώσεις τους. Ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ίχνος προσωπικής διαμάχης με κανέναν είτε συνάδελφό της, είτε μαθητή. Ο στόχος είναι κοινός και έχει να κάνει με την λειτουργία της εκπαιδευτικής μονάδας μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ήρε και τις ποινές που είχαν επιβληθεί σε δύο μαθητές για σχολικό παράπτωμα κατά την μονοήμερη εκδρομή της περασμένης Τρίτης όπου υπήρξε και η θρυαλλίδα της αντιπαράθεσης.