Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:15 το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 20 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 24 χιλιομέτρων από το νησί.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Αχαΐα και η Ηλεία.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε σε τηλεοπτική του δήλωση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.
Μέχρι τις πρώτες ώρες μετά τη δόνηση δεν είχαν ανακοινωθεί πληροφορίες για ζημιές.
Η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου παρουσιάζει έντονη σεισμική δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη συνεχή παρακολούθηση από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

