Άρση μονιμότητας: Στα σχολεία επιστρέφουν εκπαιδευτικοί που αξιολογήθηκαν πριν μισό αιώνα
Τη στιγμή που στην εκπαίδευση δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία, με τη σχολική χρονιά να τελειώνει, το υπουργείο Παιδείας αγωνιωδώς προχωρά σε συνεχείς τοπικές προσκλήσεις ακόμα και συνταξιούχων εκπαιδευτικών. H ιδέα της άρσης μονιμότητας των εκπαιδευτικών δείχνει να μην είναι και ό,τι καλύτερο στην περίπτωση που θεσμοθετηθεί. Θα τελειώσουν οι 30χρονοι εκπαιδευτικοί με 2 μεταπτυχιακά και θα έρθουν οι “70χρονοι που έχουν αξιολογηθεί πριν μισό αιώνα” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Α. Καργόπουλος, γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ.
Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, μίλησε στο Action24 για την άρση μονιμότητας και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Στο τέλος της τοποθέτησής του τόνισε τα εξής:
“Αυτή τη στιγμή λείπουν 1500 δάσκαλοι από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. Ο πίνακας του ΑΣΕΠ έχει εξαντληθεί και το Υπουργείο Παιδείας για να καλύψει αυτά τα κενά βάζει 70χρονους που έχουν αξιολογηθεί πριν μισό αιώνα να πάνε ωρομίσθιοι στα σχολεία. Πλέον το επάγγελμα είναι αντιδημοφιλές κι αν αρθεί η μονιμότητα από το Δημόσιο δεν θα πηγαίνει κανένας εκπαιδευτικός στα σχολεία. Όπως κυνηγάνε τους γιατρούς με το τουφέκι έτσι θα κυνηγάνε και τους εκπαιδευτικούς”.

