Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού.
Σκάλα Ωρωπού & Νέα παλάτια
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πλήθος κόσμου και από τις δύο ενορίες της πόλης της Σκάλας Ωρωπού και των Νέων Παλατιών συνόδευσε τον Τίμιο Σταυρό στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της πόλης, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, αντιδημάρχων, δημοτικων συμβούλων, λοιπών Τοπικών Αρχών, εκπροσώπων των Δυνάμεων Ασφαλείας, όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού.
Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος νέοι βούτηξαν στα νερά του Ευβοϊκού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να δεχθούν την ευλογία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Νικάνωρ Καραγιάννη, τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.


Αφίδνες
Παρουσία χιλιάδων πιστών που βρέθηκαν στη λίμνη Μπελέτσι της Ιπποκρατείου Πολιτείας γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών Αθηναγόρας παρουσία του αντιδημάρχου Αφιδνών Ιωάννη Βλάχου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Δήμα, του αντιδημάρχου Αυλώνα Άγγελου Καλύβα, των δημοτικών συμβούλων Γιώργου Ντόστη, Ντιάνας Ηλιάδου, του προέδρου της Δ.Ε. Αφιδνών Μίμη Πάντου, μελών της Δ.Ε. Αφιδνών, του Ειδικού συμβούλου Π.Π. Γιάννη Μονιάκη, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Τα παιδιά που έπεσαν στη λίμνη και έπιασαν το σταυρό πήραν την ευλογία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα ενώ η μπάντα του Δήμου Ωρωπού παιάνισε εμβατήρια και έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μαρκόπουλο
Ο 5χρονος Πορφύριος έκλεψε την παράσταση στον εορτασμό των Θεοφανείων στην παραλία Μαρκοπούλου κοντά στον φάρο καθώς κατάφερε να εντοπίσει και να πιάσει τον σταυρό προκαλώντας ενθουσιασμό στο πλήθος πιστών που γιόρτασαν τον αγιασμό των υδάτων.
Πήρε την ευλογία του πάτερ Αναστάσιου Τραϊφόρου, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Μαρκοπούλου Ιωάννη Μίχα, του Εντεταλμένου Συμβούλου Ύδρευσης και πρόεδρου του Δ.Σ. Γιώργου Αρμυριωτη, των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Κιούση, Φάνη Λάμπρου, του προέδρου της Δ.Ε. Μαρκοπούλου Μιχάλη Λαγού, τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών.


Άγιοι Απόστολοι Καλάμου
Παρουσία πλήθους πιστών και με σύμμαχο την καλοκαιρία έγινε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου γιορτάζοντας με ιδανικές συνθήκες τα Θεοφάνια.
Δεκάδες νέοι έπεσαν στα καθαρά νερά του λιμανιού, βρήκαν το σταυρό και πήραν την ευλογία του πάτερ Τιμόθεου και του πάτερ Μιχαήλ παρουσία του αντιδημάρχου Καλάμου Παναγιώτη Πέππα, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Πέτρου Δέδε, του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παπαπέτρου, του προέδρου της Δ.Ε. Καλάμου Δημήτρη Χορμοβιτη, μελών της Δ.Ε.Καλαμου εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Την παράσταση έκλεψε πολυμελής ομάδα μοτοσυκλετιστων που επισκέφτηκαν τους Αγίους Αποστόλους και ζήτησαν την ευλογία των ιερέων.
Νέα Εκάλη Χαλκουτσίου


