ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου, έθεσε δύο θέματα. Το ένα αφορούσε στην κατασκευή-επισκευή διόρθωση του τάπητα στο γήπεδο Οινοφύτων και στον τρόπο αποκατάστασης του χαλασμένου πλαϊνού τάπητα, ταρτάν. Είναι απαράδεκτο να γίνονται μπαλώματα διότι το μεγαλύτερο μέρος είναι κατεστραμμένο και πρέπει να γίνει ολική αποκατάσταση και όχι μπαλώματα.
Ως δεύτερο θέμα έθεσε ξανά την ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των κτηρίων, κάτι που το είχαμε ξαναζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε γίνει αποδεκτό. Είχαμε ζητήσει να γίνει σε όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κτήρια αντισεισμικός έλεγχος, λόγω της μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας. Έγινε και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα;
Στο συμβούλιο από τα οκτώ θέματα τα πέντε αφορούσαν 8 αναθέσεις με αιτιολογία την αδυναμία εκτέλεσης εργασιών με ίδια μέσα.
Εξηγήσαμε ότι δεν διαφωνούμε με τα έργα, αλλά με τον τρόπο με τον όποιο εκτελούνται. Σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πάντα υπάρχουν αναθέσεις, η τοποθέτηση μας είναι η ίδια. Πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε οργανόγραμμα και σε προσλήψεις. Είμαστε ένας Δήμος που δεν κάνει προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ένας Δήμος με πολλές ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες.
Έχουμε προειδοποιήσει και καταγγείλει από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε λίγο διάστημα δεν θα υπάρχει προσωπικό για καμία εργασία και ο Δήμος θα δουλεύει μόνο με εργολάβους. Παράδειγμα, σε ερώτηση μας γιατί τα μηχανήματα του Δήμου δεν δουλεύουν όπως το γκρέιντερ, η απάντηση είναι «γιατί δεν έχουμε οδηγό και έτσι τα μηχανήματα κάθονται» . Η ίδια τοποθέτηση υπάρχει σχετικά και με τη συγκοινωνία, ενώ με τα χρήματα που ξοδεύουμε θα είχαμε δικά μας μέσα και καλύτερο αποτέλεσμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Είναι υποτιμητικό σε κάθε συμβούλιο να υπάρχει θέμα αδυναμίας εκτέλεσης από το Δήμο.

