Η Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ και η Ο.Β. Διονύσου – Ωρωπού της ΚΝΕ στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκουτσίου.
Τα ερωτήματα που θέτουν, με την επιστολή τους, προς το Υπουργείο Παιδείας είναι αμείλικτα. Αποκαλύπτουν ότι, την ίδια στιγμή που οι μονοπωλιακοί όμιλοι απολαμβάνουν τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων για την ανάπτυξη, «πράσινη» ή μη, οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα μέσα στο κρύο, σε τάξεις άνω των 25 ατόμων, να μην έχουν ένα υπόστεγο για το διάλειμμά τους.
Έχουν κάθε λόγο να εξοργίζονται απέναντι στην πολιτική που βάζει την υγεία τους στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους.
Έχουν κάθε λόγο να εξοργίζονται με την πολιτική που θέλει το σχολείο τους να λειτουργεί σαν επιχείρηση, με διαβαθμίσεις, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των γονιών τους· που το μετατρέπει σε εξεταστικό κέντρο, υποβαθμίζοντας τη γενική μόρφωση· που προωθεί μεσαιωνικές αντιλήψεις, με τη συνεργασία ΜΚΟ.
Η αστυνομία και οι εισαγγελείς και οι απειλές δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία. Αυτό που λείπει είναι οι καθηγητές, το προσωπικό καθαριότητας, οι αίθουσες, οι σύγχρονες υποδομές.
Αποτελεί πρόκληση η χρησιμοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ως εκβιαστικό μέσο για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την αναπλήρωση των ωρών όσων σχολείων είναι σε καραντίνα.
Εμείς τη νέα γενιά τη θέλουμε μαχητική, να έχει όνειρα και να τα παλεύει, να έχει απαιτήσεις και να αγωνίζεται για αυτές. Θέλουμε μια γενιά που να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες. Και η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του μαζικού οργανωμένου αγώνα, της διεκδίκηση, της αποφασιστικής σύγκρουσης με αυτό το σύστημα που δεν μας αφήνει να ανασάνουμε.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα των μαθητών. Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό τους και να διεκδικήσουν από κοινού την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

