Υπέροχη η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στην παρουσίαση του βιβλίου της «Η αγαπημένη των Θεών» στο «Μολύβι» στη Σκάλα Ωρωπού

Γράφει η Σοφία Μπασκάκη, Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε με την μυρωδιά του χαρτιού, ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία, από φιλολογική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Νικόλαος ίδρυσε τις εκδόσεις Ρώσση και  παππούς της ήταν ο γνωστός συγγραφέας και φιλόλογος Ιωάννης Ρώσσης.

Ο λόγος για την πολυγραφότατη συγγραφέα κα Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη, η οποία την Τρίτη 9 Ιουνίου, παρουσίασε στο Βιβλιοπωλείο «Μολύβι», στη Σκάλα Ωρωπού,  το τελευταίο της βιβλίο «Η αγαπημένη των Θεών» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Για την κα Ρώσση-Ζαϊρη μίλησε ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Μακρυγιάννης, περιγράφοντας με σεμνότητα την ευαίσθητη προσωπικότητα της και θαυμασμό το αστείρευτο έργο της.

Η κα Ρώσση- Ζαΐρη, ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές της ζωής της. Στιγμές οικογενειακές που αφορούσαν την παιδική της ηλικία αλλά και στιγμές που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη της μέσα από την εκδοτική παρουσία του πατέρα της και την φιλολογική δράση του παππού της. Στιγμές από την πλούσια προσωπική της συγγραφική δράση την έμφυτη ανάγκη να γράψει και να εκθέσει τις σκέψεις της. Στιγμές από την εκπαιδευτική της πορεία, καθώς κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει γράψει περισσότερα από 150 βιβλία για παιδιά.

Οι σχέσεις της με τα παιδιά μοναδική, όσο και συναρπαστική. Σχέση ζωής με έναν κόσμο μαγευτικό που σε συνεπαίρνει και σε κάνει να νιώθεις πάντα παιδί. Να ονειρεύεσαι.

Γυναίκα με γνώση, καταξιωμένη χωρίς κόμπλεξ ανοιχτή και δεκτική με τους αναγνώστες της, σου δημιουργεί μια άνεση και οικειότητα που κάνει ευχάριστη τη συνομιλία μαζί της.

Αν και πολύ νέα ακόμα για γιαγιά, με τέσσερα εγγόνια, νοιώθει τη ζωντάνια της ζωής μέσα από τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τα βιβλία της. Στέλνει  τα δικά της μηνύματα από τη δική της οπτική γωνία.

Το τελευταίο της μυθιστόρημα, η ηρωίδα της η Άρτεμη, «Η αγαπημένη των Θεών», καταφέρνει να μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια στη γραφική Δήλο και τολμάει να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Η ζωή της θα πάρει άλλη τροπή, και θα παλέψει για αυτή, όταν γνωρίσει ένα μυστηριώδη άντρα με ζαφειρένια μάτια, ενώ θα εμπλακεί και με έναν φόνο που γίνεται στο ιερό νησί. Μπορεί το αδύνατο να γίνει δυνατό;

Η Ρένα Ρώσση Ζαϊρη, μέσα από το παθιασμένο μυθιστόρημά  της «Η αγαπημένη των Θεών» θα μας ταξιδέψει στην ηλιόλουστη Δήλο, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, στην πανέμορφη Ρήνεια αλλά και στα γραφικά ψαροχώρια της Κορνουάλης. Μια ιστορία που γεμάτη φως και με ανθρώπους «ηλιόλουστους».

Ένα βιβλίο που συναρπάζει με τη πλοκή του, τη γλαφυρότητα της γραφής του, από μια  καταξιωμένη συγγραφέα που χειρίζεται με άνεση και μαεστρία  την γλώσσα αφήνοντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει σε δικές τους στιγμές να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του.

Η συγγραφέας μετά την παρουσίαση του βιβλίου της απάντησε σε ερωτήσεις των αναγνωστών της που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, φωτογραφήθηκε μαζί τους και υπέγραψε το βιβλίο της.

Η “Άποψη τώρα” κλήρωσε δύο βιβλία, προσφορά από τις εκδόσεις Ψυχογιός και οι τυχεροί αναγνώστες είναι ο κ. Μιχάλης Μπαφάκης και η κα Ιωάννα Ηλιάσκου. Ένα ακόμα βιβλίο πρόσφερε με κλήρωση σε έναν τυχερό και το βιβλιοπωλείο “Μολύβι”. 

    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη: «Όταν γράφεις, ρουφάς τα θαύματα της ζωής και τα προσφέρεις με τη δική σου ανάσα ψυχής…»