Καραντίνα στα… χωριά και στα εξοχικά τους παραμένουν αρκετοί πολίτες οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν τις προηγούμενες μέρες από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας λόγω των απαγορεύσεων του κορονοϊού. «Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη την Παρασκευή και το Σάββατο» ανέφερε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Έλλη Παπαδοπούλου μόνο στο νομό της Λάρισας παρατηρείται αύξηση 60% σε σχέση με άλλες περιόδους.
Για μπάρμπεκιου στη… Χαλκιδική
«Παρατηρήθηκε μία σημαντική κίνηση Θεσσαλονικέων οι οποίοι έχουν εξοχικά στο δεύτερο πόδι. Έχουμε κόσμο. Ωστόσο αν και ήρθαν στην Χαλκιδική δεν βγήκαν από τα σπίτια τους ενώ πολλοί αποφάσισαν να μην επιστρέψουν. Ο κόσμος δεν κυκλοφόρησε. Οι περισσότεροι πειθάρχησαν στις οδηγίες. Και αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η ατομική ευθύνη είναι πάνω και από την κρατική. Οι περισσότεροι παραμένουν στις αυλές και τους κήπους των σπιτιών τους» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. Πολυκοσμία παρατηρήθηκε και στο πρώτο πόδι τις προηγούμενες μέρες. «Είχε καλό καιρό και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που υπήρξε κινητικότητα. Αρκετοί αποφάσισαν να παρατείνουν την παραμονή τους. Κανείς όμως δεν όμως βγαίνει έξω. Τα μέτρα τηρούνται κανονικά» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς. Το κλείσιμο των καταστημάτων και η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων αναμένεται να αυξήσει το κύμα εξόδου των πολιτών προς τα εξοχικά τους, προκειμένου να αποφύγουν την πολυκοσμία.
Αυξημένη κίνηση και στα νησιά
Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στα μικρά νησιά του Αιγαίου όπως στην Αστυπάλαια. Το καράβι της περασμένης Κυριακής από την Αθήνα αποβίβασε διπλάσιους επιβάτες, από 33 μία εβδομάδα πριν, 66 τώρα.
Πρόκειται κυρίως για φοιτητές, όπως εξήγησε ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Κομηνέας οι οποίοι επέστρεψαν στο νησί με το κλείσιμο των σχολών. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος αυτοί οι επιπλέον 30 άνθρωποι δεν έχουν ελεγχθεί «και δεν μας έχει δοθεί καμία οδηγία για το πώς θα ελεγχθούν».

