Ενστάσεις για την μελέτη της  Β1 ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΩΡΩΠΟΥ   εκφράζει η ΟΣΩ.

 

Σοβαρές ενστάσεις για την Μελέτη που έχει εκπονηθεί και αφορά την Β1 ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΩΡΩΠΟΥ διατύπωσε σε ενημερωτική  εκδήλωση που πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 27 Ιανουαρίου, στις Παλαιές Φυλακές, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

Ο πρόεδρος της ΟΣΩ κ. Γιώργος Παναγόπουλος στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης υποστήριξε ότι η μελέτη δεν είναι τίποτα άλλο παρά άσκηση επί χάρτου, χωρίς καμία επιτόπια οικιστική έρευνα, ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια πολυδάπανη μελέτη η οποία δεν λύνει, σχεδόν, κανένα από τα οικιστικά προβλήματα της περιοχής, παραθέτει αυθαίρετα στοιχεία για την πληθυσμιακή ανάπτυξη της περιοχής αντιθέτως καταδικάζει πολλές περιοχές για τουλάχιστον μια εικοσαετία στην υποβάθμιση.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η μελέτη θα έπρεπε να έχει καταγράψει όλες τις αναγκαίες υποδομές που είναι αναγκαίο να κατασκευαστούν στην περιοχή, να κάνει διαχωρισμό των προς ανάπτυξη περιοχών αλλά και του τρόπου ανάπτυξης τους, την καταγραφή των περιβαλλοντικών περιοχών που έχουν κριθεί προστατευόμενες, την αξιοποίηση του Ασωπού ποταμού όπως και την καταγραφή των εκκλησιών και των μοναστηριών στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας Ωρωπού. Να υπάρχει δε οδική σύνδεση με αυτές ώστε να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, προτείνεται  ένας άναρχος πολεοδομικός αναπτυξιακός σχεδιασμός  σε πολλές περιοχές μέχρι και τα όρια  Εκάλης με τη Δροσιά αφήνοντας έξω την Αγριλέζα αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Δροσιάς. Ενώ την ίδια ώρα προβλέπεται η οικιστική ανάπτυξη  της περιοχής από Την Αγία Παρασκευή μέχρι και τα Πηγαδάκια καταστρέφοντας την περιοχή. Δεν αξιοποιεί περιοχές στο χωριό Ωρωπός και στη Νέα Πολιτεία δεν γίνεται  καμία αναφορά για τους δασικούς θύλακες που υπάρχουν.

Ο κ Παναγόπουλος αμφισβήτησε και τον τρόπο της διαβούλευσης καθώς αυτή θα έπρεπε να γίνει ηλεκτρονικά και όχι με απλές αιτήσεις των παρατηρήσεων των κατοίκων και των φορέων στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Πάντως, η ΟΣΩ έχει ζητήσει να μην κλείσει η διαβούλευση εάν πρώτα δεν καταθέσουν και τα μέλη της τις δικούς τους παρατηρήσεις πάνω στη μελέτη.