Πάνος Σκουρολιάκος: Covid-19 εναντίον σπουδαστών θεάτρου

Στήλη ΠΟΛΥ-Πολιτισμικά του Πάνου Σκουρολιάκου στην «Αυγή» του Σαββάτου

Οι καλλιτεχνικές σπουδές στην Ελλάδα διαχρονικά αφέθηκαν στην τύχη τους. Εξαίρεση αποτελεί η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, που λειτουργεί ως πολυτεχνική σχολή, και εσχάτως τα τέσσερα θεατρολογικά τμήματα των πανεπιστημίων μας, τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ και κάποια άλλα που λειτουργούν στο πλαίσιο των Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει το θέμα της διαβάθμισης των πτυχίων των αναγνωρισμένων από το κράτος σχολών θεάτρου, των ωδείων, των σχολών χορού κ.λπ. Οι σπουδάστριες/ές αυτών των σχολών βιώνουν μαζί με όλον τον ελληνικό λαό τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου του πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Έτσι, σε μια ελπιδοφόρα συμπαράταξη, οι σπουδάστριες/ές της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης) και των σχολών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Εθνικού Θεάτρου και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας προχώρησαν στην εκπόνηση ενός κειμένου όπου παρουσιάζεται η σημερινή τραγική κατάσταση των σπουδών τους.